Idag samlas Boy Scouts of America, den första och största nationella scoutorganisationen i världen, för att rösta om huruvida de ska börja acceptera homosexuella. Eller, inte riktigt – det är förstås fortfarande strängt förbjudet att vara scoutledare, för alla vet ju att homosexuella vuxna även är pedofiler och monster.

Nej, det här är bara larvigt. Hur länge ska en organisation kunna få existera och behålla så sexualkonservativa, homofoba och människorättsvidriga regler som Boy Scouts of America? Inte bara förbjuder de idag homosexuella, de ställer sig också aktivt emot ateister, agnostiker eller andra ickereligiösa, och nekar dessa medlemskap.

Jag är glad att ha växt upp i de svenska Scouterna, som har en tydlig ställning för alla minoriteter oavsett sexualitet och religion. Men även här dröjde det till 2007 innan det var okej att vara scout utan att tro på en gud. I Scoutlagen fram till dess, som nya medlemmar (inklusive jag) svor, framgick tydligt en ”plikt för Gud och fosterlandet”.

Jag hoppas verkligen att Boy Scouts of America väljer rätt beslut idag, och tar ett steg i rätt riktning. Så småningom kanske scouting finns för alla även i USA.

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

5 kommentarer på “Amerikanska scouter kanske börjar tolerera homosexuella… typ”

  1. Det är väldigt viktigt att vi förtrycker, förbjuder och över huvud taget inte accepterar organisationer som har fel tro och åsikter och som inte agerar för de värderingar just vi har.

    1. Att förtrycka, förbjuda och låta bli att acceptera är olika saker. Jag vill inte förbjuda organisationer med vedervärdig moral att existera, men det betyder knappast att jag tänker låta bli att kritisera dem.

      1. Det jag reagerade på var att du ifrågasatte att de skulle få existera och få ha sina regler. Givetvis får man kritisera, men att uttrycka att de inte ska få existera uttrycker i mina ögon något mer än det.

        1. Ah, jag förstår. ”Kunna få existera” menades ur ett samhällsperspektiv, som i hur det är del av oss, inte rent juridiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *