Jag har börjat med en artikelserie där jag tar upp populära argument mot piratpolitik. Det är tänkt att fungera som en slags FAQ, så att jag har länkar att kasta på folk istället för att sitta och skriva samma sak om och om igen. Hittills har jag släppt två delar, och snart kommer en tredje. Alla artiklar handlar om argument jag faktiskt fått i alla fall någon gång när jag förespråkat vår politik. Kom gärna med förslag på ännu fler.

Min tanke är att först propagera för våra kärnfrågor (upphovsrätt, integritet, kunskap), för att sedan övergå till våra nyare och ”mindre” åsikter i andra områden. Självklart befläckas det hela mycket av vilka områden jag tycker är intressanta.

Delar ute nu

Planerade delar

 • ”Fildelning är snatteri”
 • ”Hur ska artisterna få betalt?”
 • ”Den som har vitt mjöl i påsen har ingenting att dölja”
 • ”Vi behöver inskränka på rättigheter för att skydda oss mot terrorism”
 • ”Utan patent kommer inga nya uppfinningar eller upptäckter”
 • ”Med avkriminaliserad narkotika kommer fler att knarka”
 • ”Ett sekulärt samhälle är emot religiösas rättigheter”

Som med allt jag skriver på bloggen är alla artiklar tillgängliga under public domain. Citera och använd som du vill. Påstå att du är författaren om du vill. Använd kommersiellt. Använd på antipiratbloggar för att skriva om hur fel jag har. Vad du vill. Huvudsaken är att informationen sprids. Och om jag har fel, skriv gärna det i kommentarerna (och, förstås, varför jag har fel). Jag tycker om att ha rätt.

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

5 kommentarer på “Antipiratargument”

 1. Det e4r se4kert ne5gon som redan varit de4r och tagit sockerdrickan Vilket spe4nnande tre4d, det fe5r ige5ng fasinatn Sv: Ja, en del envisas med att kle4 sig i sommarkle4der ganska le4nge och jag fryser ne4stan bara jag tittar pe5 dem

 2. Nä, det är allt något för alla de som har barn som snart är ungdomar.. också. :) Och det är ganska många.

 3. ”Fildelning är snatteri” – ”Nej, det är upphovsrätt som är att ta betalt gång på gång för gamla bedrifter.”
  ”Den som fildelar vill inte betala för sig” – ”Det stämmer inte. De som fildelar kultur flitigast är samma som även lägger mest pengar på kultur”.
  ”Den som har rent mjöl i påsen har inget att dölja” – ”Det finns inget som heter rent mjöl. Det finns bara bagare som har olika smak.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *