Jag har aldrig velat fastna i ett jobb jag genomför bara för att tjäna pengar. Jag har alltid tänkt att ett jobb ska vara något jag tycker är kul, något jag utvecklas av, och något jag känner gör skillnad. Något jag känner hjälper den värld jag lever i och de människor jag älskar.

Mitt förra jobb, som jag slutade på sista mars, var på Svea nu, ett företag som helhetsbygger bland annat restauranger, caféer och barer. Det var ett jättekul jobb, där jag ständigt kände mig stimulerad och där jag utvecklades något enormt. Det gjorde dessutom skillnad för min omgivning och min fantastiska hemstad (även om det mot min moral stöttade köttnormen).

Sedan mitten av augusti har jag ett nytt jobb, som kanslist på Unga med synnedsättnings stockholmsdistrikt. Det var inte ens en förening jag kände till förrän jag såg jobbannonsen, men vi arbetar med att dels ge ett socialt sammanhang för unga med synnedsättning, dels med att arbete politiskt för att synnedsatta ska ha samma möjligheter som seende i samhället.

Det är helt enkelt en chans att göra skillnad, en chans jag gärna tar. Ett jobb där jag kan ha kul, känna mig stimulerad, vara väldigt fri i mina arbetsuppgifter och min arbetsmiljö, och där jag känner att jag faktiskt hjälper min omvärld.

Tack.

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *