Screenshot 2014-04-11 11.18.46Jag försöker verkligen låta bli att förutsätta stora konspirationer, det försöker jag verkligen. Men ibland är det så svårt. Som när media och övriga partier så rakt av ignorerar Piratpartiet bara månaden inför ett val där partiet förra gången fick en tiondel av mandaten.

I många fall är det förståeligt på en väldigt praktisk basis – det är inte intressant. Jag fattar att Expressen inte kör löpnummer om Piratpartiet hux flux – det säljer helt enkelt inte, och de finns för att sälja nummer. Men det jag har svårt för är när det faktiskt är intressanta nyheter, när jag försöker förstå hur de kan skippa det, och inte lyckas.

När en undersökning av Springtime, som trycks upp i Sveriges största tidningar, rapporterar om de största partierna på sociala media känns det bara sorgligt. Här missar de, tyvärr inte särskilt förvånande, att Piratpartiet ligger etta. När Michael Andersson mailar och frågar varför säger de att de bara räknade med riksdagspartier.

Även om vi bortser från rättviseaspekten och bara kör med vad som säljer lösnummer, har jag i ärlighetens namn svårt att förstå hur det inte kan vara intressant för läsarna att det parti som leder är ett parti som inte ens sitter i riksdagen (som annars är mediamåttet på ett riktigt parti).

Hur hade det sett ut om det var Svenskarnas parti som ledde? Om Feministiskt initiativ ledde? Om ett helt okänt parti ledde?

Nej, jag har inte fallit över och blivit fullständigt konspiratorisk ännu. Jag väljer istället att skylla på ignorans, en ignorans de kommer få tji för när vi kommer in i riksdagen. Jag har inte helt fallit över än, men ibland är det svårt.

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *