I oktober 2006 började jag blogga på blog.mangaworld.se, senare omflyttat på olika domäner och de senaste åren på anton.nordenfur.se.

Tolv år är en ganska lång tid, och under ganska lång tid har det varit otroligt naturligt att blogga ganska så regelbundet. Minst ett inlägg i månaden i tolv år är ändå rätt okej. Och ja, flera gånger har jag framåt slutet på en månad fortfarande inte publicerat något inlägg, varpå jag fått ihop något av ren envishet. Någon slags princip om att ”missar jag en månad nu förlorar jag ju min fantastiska run”. Och det har alltid fungerat.

Sen hände april 2018. Framåt slutet på månaden hade jag inte fått till något inlägg, och sen gjorde jag en korkad pluginuppdatering och bloggen kraschade, och låg nere resten av månaden. För första gången på tolv år bröt jag min run och bloggade inte.

Och det kändes nästan skönt.

WordPress börjar kännas ganska förlegat 2018. Att köra en egen blogg känns lite förlegat. Nätet fungerar liksom inte riktigt så längre, samtidigt som jag känner ett stort behov av att ha en helt egen plats som jag själv styr över. Jag har kollat på att skaffa en blogg enligt 2010-talets modernitet, tänk Steemit eller Medium… men jag vet inte.

Jag försöker bestämma hur jag ska koordinera min nätvaro. Jag har nyligen slutat använda Facebook och börjat dra mig från flera andra tjänster. Sagt upp konton, ställt om hur jag ser på min närvaro i olika media. Bytt mail från Gmail, bytt ut OneDrive, Dropbox och Google Drive till eget moln.

Det känns lite som en digiexistentiell kris, som tusen beslut som påverkar så otroligt mycket.

Det blir spännande.

 

aki out

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *