Spoilerfri recension.

The-Counselor_JMThe Counselor är ett bedrövligt försök till en djup actionthriller som mest faller samman i en pöl av halvtaskig, meningslös, upprepande, känslolös, misogyn idioti.

IMDbs beskrivning av filmen täcker upp ungefär så mycket som du behöver veta om den – en advokat finner sig själv över huvudet med problem efter att hamnat mitt i en stor drogaffär. Det är ungefär det filmen handlar om.

Jag har de senaste två åren börjat förstå mig bättre på actionfilmgenren, och har lärt mig att acceptera och ibland till och med uppskatta actionfilmer som bara gjorts för kortsiktiga thrills snarare än djupare insikter och originella idéer – tänk Die Hard, Mission Impossible, eller kanske till och med James Bond.

Med Inception fick vi den första filmen på ett bra tag som faktiskt lyckades ta actiongenren ett steg längre och binda den samman med en djupare tankegång, mycket tack vare ett briljant manus tillsammans med snygga scener och bra bakgrundsmusik.

The Counselor kändes som ett nytt försök att få till något djupare, något snyggare, något mer poetiskt. Vi har halvtaskiga poesireferenser, en semiteologisk diskussion, och kraftfull musik med lite tårar och uppgivna sorgevrål framåt slutet. Men det går aldrig hela vägen – allt försök till att nå lite djupare är upprepande dravel som alla redan förstår, ingenting är nytt, och allt varvas av alldeles för mycket med sex- och våldsscener som utan tvekan bara är där för att hålla publiken vaken.

Karaktärerna är ensidiga och tråkiga, manuset har inte en enda minnesvärd rad, och kvinnorna presenteras som manipulativa sexmonster alternativt ögongodis alternativt i ett par fall en något finare roll som männens servitriser. Ett försök görs att uppfinna en intressant maskin att få berättelsen lite fastare, men den faller platt och blir helt funktionslös och ooriginell.

Jag brukar leta efter bra saker i filmer, men The Counselor har ärligt talat ingenting bra med sig. Musiken är urtråkig. Skådespelarna är alla submediokra. Manuset är kasst. Filmandet och klippandet ooriginellt.

Förlåt, men verkligen ingenting är bra.

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *