Idag avslöjades det hur den nya regeringen ska se ut. Det är svårt att undvika att det finns en hög frågetecken som öppnar för kritik, men av någon spännande anledning tycks alla ha valt en enda käpphäst i nya kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke.

Det är uppseendeväckande hur många genast pekar ut hens erfarenhet som programledare för Disneyklubben som ett argument mot utnämnandet, ett utmärkt knep för att förminska, förlöjliga, och peka ut som oerfaren.

alice

Än så länge tycks de flesta ha missat erfarenhetsgivande aspekter som hens arbete som generaldirektör på Ungdomsstyrelsen, vilket få kan förneka hänger tydligt ihop med arbetet som kultur- och demokratiminister. Vidare verkar de flesta som förlöjligar arbetet på Disneyklubben helt missat att tänka om, när samma människor i nästa veva hyllar Löfvens historia som klassisk arbetare.

Att ha varit anställt som en av Sveriges absolut viktigaste kulturarbetare är om någonting en otrolig erfarenhet som behövs speciellt mycket i en annars väldigt svag och oerfaren regering, som sträcker sig så långt som att ha en högskoleminister utan högskoleexamen.

Det finns relevanta frågetecken i regeringen Löfven. Kanske är det dags att fokusera på dem istället.

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *