De senaste hundra åren har modern, vetenskaplig medicin förlängt vår livslängd med nästan det dubbla, och att ett barn dör av en sjukdom är numera nästan omöjligt att tänka sig. Det är svårt att förstå att det inte för länge sedan var vanligt att barn dog i sjukdomar som numera ses som banala eller utrotade. Mässlingen är en sådan.

Mässlingen – tillsammans med en rad andra sjukdomar och problem – är fortfarande ett enormt problem i stora delar av världen. Var nu med och hjälp till att få den försvinna helt. I UNICEFs gåvoshop kan du för bara 40 kronor donera 20 doser vaccin som i stort sett säkerställer att 20 barn klarar sig från den hemska sjukdomen. Du kan förstås också välja att donera större doser, mot andra sjukdomar, eller andra medel som vätskeersättning, myggnät, kylväska, första hjälpenväska eller skolböcker, allting relativt billigt för de flesta svenskar, men otänkbart dyrt för ett barn i tredje världen.

Kasta in din lilla hjälp och sprid budskapet vidare.

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *