Jag tänker inte slänga upp en komplett lista över vilka jag väljer att rösta på i riksdagslistan, helt enkelt för att det är otroligt personligt, och jag baserar vilka jag röstar på i stor grad efter vilka jag fått möjligheten att lära känna. Men här följer vad jag tänkte på när jag röstade.

Personer som behöver synas utåt i valrörelsen och efter. Allra främst här har vi partiledaren, som jag verkligen hoppas blir vårt toppnamn och får ökade chanser att då synas utåt. Hon kommer även kunna arbeta heltid under valrörelsen, vilket kommer att behövas för toppnamnet.

Personer som är bra på politiskt arbete. Här syftas på de som har förmågan att diskutera, förklara, och kompromissa politiskt, vilket kommer att behövas av våra representanter i riksdagen.

Personer som arbetat hängivet och kommer att fortsätta göra det. Det behöver inte betyda att ha varit medlem länge, men det är viktigt att våra kandidater under en längre tid kämpat för våra frågor, oavsett om det skett partipolitiskt, om det skett under vår flagg, eller hur det nu är.

Personer som är bra med media. Människor som kan skriva debattartiklar, kan prata i direktsändning, kan synas.

Personer som känns som människor. Jag poängterar ständigt att vi inte är ett parti av politiker, vi är ett parti av människor. Jag vill inte ha känslokalla personer på valsedeln, jag vill ha människor som väljare kan relatera till.

Lycka till med att välja din lista.

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

En tanke på “Hur jag röstar i riksdagslistan”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *