Under den närmsta tiden ska jag läsa Män som hatar kvinnor av salige Stieg Larsson. Det är den första delen av tio planerade i Milleniumserien; tre hann skrivas klart innan författaren avled 2004. Boken följer journalisten Mikael Blomkvist och hackern Lisbeth Salander då de löser ett nästan fyrtio år gammalt mord. Jag har inte tidigare läst boken, men jag har sett filmen och hört mycket berättas av både min mor och min styvfar, vilka nu har övertalat mig att ge den ett försök.

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

2 kommentarer på “Män som hatar kvinnor – Loggen, del 1”

  1. jag hatar väl inte relationer, men tycker de är läskiga! och ja, jag vet inte vad ett förhållande utan vänskap är egentligen. vad gör man då? har man sex bara? för får man mer utbyte än det så är man väl några slags vänner, eller?

    ska du redan läsa stieg larsson? :P
    jag visste fakiskt inte att tio böcker planerades. jag har läst ettan och tvåan, de är superbra. ska läsa trean nån gång när jag ”får tid”.

  2. Ett förhållande utan vänskap är väl bara sex och status, skulle jag tro. Jag hör ganska ofta tjejer och killar prata om ”mina kompisar och min flickvän/pojkvän”. Tror det är ganska vanligt speciellt i åldern 15-25 eller så.

    Men, jag brukar hålla mig undan populära böcker, precis som att jag gärna läser Twilightserien men först när det lugnat sig lite. Jag brukar bli så irriterad på en bok automatiskt när alla går runt och pratar om den. Känner att det är dags att prova på Millenium nu :)

    Ja, tio böcker planerades, läs mer på Stieg Larssons hemsida. Han hade dessutom skrivit utkastet till fyran och handlingen på femman och sexan. Tycker de borde släppa fyrans utkast som en bok, det skulle vara häftigt. Eller i alla fall berätta vad de handlar om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *