En bild med Anita Laskers nakna bröst är tillräckligt för att klassas som barnporr med dagens lagar.

Igår satt jag och slötittade på TV, och SVT2 visade programmet ”Räddad av musiken”, som bland annat handlade om cellisten Anita Lasker, och hennes väg genom koncentrationslägret Auschwitz under Förintelsen.

Jag blev inte förvånad när jag såg ett foto på Anita Lasker som barn, iklädd (vad som för mig ser ut som) en indiankostym och ingenting för sina bröst. Ögonblicket efteråt stannade jag upp och insåg hur lite bilden skiljde sig ifrån flera av de bilder som tidigare i år dömde en man för barnpornografibrott. En tillagd skillnad är att de dömda bilderna inte ens var fotografier, de var teckningar.

En bild ur serien "Dragon Ball".

En bild på ett till del naket barn är inte genast barnporr. Det är så enkelt. Någonstans på vägen har alldeles för många börjat inbilla sig att naket är detsamma som porr. Och samtidigt har barnporr tillsammans med terrorism blivit någonting alla är rädda för, och varje beslut som är relaterat till det accepteras, för vem är för barnporr?

Världen är inte svart och vit och det är dags att vi börjar inse det. Innan det händer kommer vi aldrig att kunna hjälpa de som faktiskt behöver hjälp.

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *