I år ställer jag upp i Piratpartiets styrelseval. Kom och fråga ut mig!

Jag tvingades därmed stå ut med den fruktansvärda känslan i att göra en förkortning av mitt liv som pirat och som privatperson. Vad säger man?

Jag har varit aktiv i UP och PP sedan 2008, och 2009-2012 satt jag som ordförande för UP Linköping. Sedan ett par veckor tillbaka är jag numera kassör. Jag har varit med och anordnat ett par lyckade demonstrationer, samt ställde upp i kommunvalet 2010 och var medansvarig på Pride 2011.

Just nu är jag fullt uppe i att försöka utveckla PP organiskt, och jag fokuserar främst på frågor relaterade till forskning och högre utbildning, i nuläget bl a open access och framtiden i rymdforskning.

Jag anser att jag hör hemma i styrelsen eftersom jag har mycket att ge till rörelsen. Jag är mycket engagerad och intresserad, och är fokuserad på vad jag behöver göra. Jag älskar att göra utredningar om diverse områden, och sitter ofta flera timmar i streck när jag utreder speciellt de punkter där piratism, humanism och vetenskap möts.

Utöver piratrörelsen studerar jag på Linköpings universitet, där jag läser ett basår i kinesiska och östasiatisk politik inför civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik. På min fritid ritar jag webbserien Herr Gurka, spelar piano, är aktiv i scoutrörelsen, och leker med mitt teleskop.

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

6 kommentarer på “Nu ställer jag upp i PP:s styrelseval”

 1. ”Leker med mitt teleskop”… TMI!

  Nej men vad kul att du ställer upp i styrelsevalet :)
  Jag vill fråga vad du ska göra åt världssvälten? Du vet, man kan inte kopiera mat.

  Kram!

  1. Inte kopiera mat? Pff, säg det till Jesus.

   Eller ville du ha ett seriöst svar?
   Jag är realist och vet att en så stor fråga som världssvält inte har ett enkelt svar, och den som svarar enkelt ljuger. Det finns dock vissa saker Piratpartiet kan göra i EU för att på längden minska fattigdomen och höja välfärden i tredje världen. Den allra viktigaste av dessa lösningar är i min mening att ge mer pengar åt den GMO-forskning som idag är alldeles för liten i EU och världen, trots att den sedan den inleddes i mitten av 1900-talet räddat miljarder liv. Den andra lösningen är att utöka internetinfrastrukturen över de delar av världen där den ännu inte kommit. Att Piratpartiet i det nya principprogrammet vill ha internettillgång överallt där det finns gatljus är ett steg i rätt riktning. Historien har visat gång efter gång att förstärkt infrastruktur lett till både stärkt demokrati och stärkt välfärd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *