Hanna skriver idag ett riktigt bra inlägg om prostitution, och varför det är fullständigt absurt att det idag är olagligt.

Penn Jillette hade rätt när han sammanfattade det hela ”jag har rätt att ligga med vem fan som helst, av vilken anledning som helst, så länge personen i fråga är med på det.” Det är precis så det är, och att komplicera det mer än så är fullständigt onödigt. Om pengar är inblandade är fullständigt irrelevant.

Jag vet att den allra främsta myten om det hela är att det inte finns en lycklig hora – alla är tvingade och misshandlade och ser det som en sista utväg. Hannacitat: ”Ingen behöver sälja sex. Vi har socialen och dit kan vem som helst gå för att få hjälp. Att sälja sex handlar om att man tycker det är en okej uppoffring i jämförelse med den mängd pengar man får, precis som alla andra jobb. Om man mår så dåligt av att sälja sex att man inte tycker det är värt pengarna längre, så bör man givetvis sluta. Men det är ens eget val. Det finns alternativ, alltså behöver ingen sälja sex.”

Det bör noteras att det som måste vara lagligt självklart är prostitution där den prostituerade gör det frivilligt. Annars kallas det våldtäkt och det är en helt annan sak. Precis som att det inte är olagligt för ett barn att plocka ur diskmaskinen, men om barnet tvingas stå där sexton timmar om dygnet och blir slaget när det somnar så är det en helt annan sak.

Så är det farligt att vara prostituerad i Sverige? Jag vill inte uttala mig helt eftersom jag inte är prostituerad, men enligt alla historier (direkt från källan) jag hört på nätet är det sällan det förekommer farliga kunder. De flesta verkar ha krav på att kunden ringer och bokar flera dagar i förväg (i vissa fall att de träffas en gång på en offentlig plats), och det är krav på att den är trevlig, nykter, vårdad och så vidare, annars måste den dra direkt redan vid dörren. För den som vill veta mer, gör en Googlesökning och kolla. Självklart representerar inte ett fåtal alla, men detta visar i alla fall att det finns de som verkar trivas.

Men om det är farligt, är det nog för att förbjuda det? Självklart inte. Boxning, alkoholism, och bilåkning är jättefarligt. Är det förbjudet? Nä.

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

En tanke på “Om prostitution”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *