Idag polisanmäler Piratpartiet genom vår rättspolitiske talesperson Torbjörn Wester IT-ministern Anna-Karin Hatt. Det tycker jag är superbra.

Det som ska göras absolut tydligt är att allt det Hatt nu anmäls för, är sådant som vi enligt vår politik vill se lagligt. Det är vardagssaker som alla gör (och som jag säkert gjort dussintals gånger på t ex denna blogg), saker som att dela med sig av en rolig bild utan att fråga om tillstånd från originalförfattaren. Men, enligt dagens lagar är detta olagligt, och Anna-Karin Hatt riskerar på allvar höga böter och (om brottet är grovt nog) fängelse.

Det är bisarrt. Det är bisarrt att en person som arbetar som Sveriges IT-minister kan gå runt och begå dessa brott utan att någon bryr sig, medan en tjugoåring som begår nästan precis samma brott får höga böter och villkorligt fängelsestraff (komplett lista över de som dömts).

Som Torbjörn säger i pressmeddelandet är det skillnad på folk och folk. Hatt kommer inte att dömas. Men någon annan kommer.

Det är därför Piratpartiet polisanmäler Anna-Karin Hatt.

Nyheter24 piratkopierar pressmeddelandet.

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

14 kommentarer på “Piratpartiet polisanmäler IT-ministern för upphovsrättsbrott”

 1. Och i samma veva har ni missat att det är den som äger upphovsrätten till verket som kan polisanmäla, alltså har PP endast än en gång lyckats med att bevisa att de inte vet ngt om och inte förstår ngt om upphovsrätt.

  1. Hej sten,
   Anmälan behöver inte lämnas av upphovsrättsägaren, det kan leda någonvart oavsett. Dock är det mycket större chans om det är upphovsrättsägaren som lämnar in polisanmälan.
   Dock verkar det som att du missar hela poängen med polisanmälan. Poängen är inte att fälla Hatt, utan att visa på hur galna lagarna är när t o m vår IT-minister bryter mot dem.
   Mvh,
   Anton

   1. ”det kan leda någonvart oavsett” du menar att en åklagare skall kontakta upphovsrättsinnehavaren och påpeka att ngn kränkt dennes rättighet. Lycka till LOL.

    Den enda poängen PP lyckats uppnå är att bevisa att de varken vet ngt om upphovsrätt eller civilrätt.

    1. Jag har pratat med många som snarare tycker poängen om lagarnas galenskap är mycket tydlig. Om du misslyckas att se det ligger det dessvärre snarare på dig än någon annan.

     1. När man enbart talar med folk som redan håller med en (och kontinuerligt dunkar varandra i ryggen för en imaginär finurlighet) så får man oftast en mycket underlig bild av omvärlden.
      Det enda PP lyckats uppnå är att påvisa sin bristande kunskap om både civilrätt och upphovsrätt.

     2. Du förutsätter ganska mycket om mina sociala band när du insinuerar att jag enbart talar med folk som redan håller med mig. Jag har många politiska vänner (och icke-vänner jag pratar med, för den delen), och medan en del av dem är piratpartister är ungefär lika många inte det. De är höger, vänster, socialdemokrater, moderater, kristdemokrater, kommunister, sverigedemokrater, et cetera.

      Jag skulle föreslå att du upphör att gå in i konversationer med så stora ogrundade antaganden.

     3. Jag skulle förslå att ni i PP tar reda på lite mer om upphovsrätt och civilrätt innan ni gör polisanmälan och yrar till det för er. Samt att Anna Troberg borde läsa på lite om vad STIM är innan hon skriver saker som klart och tydligt påvisar att hon inte förstår att det är en medlemsägd organisation som har 71 000 medlemmar i Sverige och att medlemmarna inte är artister (även om en medlem kan vara artist), det är tonsättare och musikförlag som utgör medlemmarna. Musikförlag är inte skivbolag, vilket verkar vara mycket svårt för PP att förstå då varken Christian eller Rick lyckas hålla reda på detta.

     4. Anna != Christian != Rick != Piratpartiet.

      Om du tycker att dessa gjort saker fel bör du säga det till dem. De läser (tror jag inte) mina kommentarsfält. Tycker du jag gjort någonting fel vänder du dig till mig, och jag rättar mig gärna om du har rätt.

     5. Nu är det ju så att när jag påpekar felaktigheter i Annas texter så censurerar hon mina inlägg. Så mycket för gör om gör rätt.
      Ha det så kul på TPB festen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *