Så nu har det kommit fram att regeringen hela tiden kände till USA:s spionage. Och jag känner mig blåst. Men det där med att känna sig blåst håller inte länge, för snart börjar jag googla runt på nätet och hittar alla artiklar om det – tidning efter tidning, bloggare efter bloggare som nämner det som en detalj. Och jag börjar bli rädd för detta lands befolkning.

Det här är vad som brukar kallas landsförräderi. Det här är politiker som arbetat hand i hand med främmande makter för att genomföra olaglig spionage. Det här är sådant som förr i tiden innebar landsförvisning eller halshuggning. Nu är ju jag mot bägge dessa straff, så det är ju självklart att förrädarna bara ska avgå… eller vänta nu lite. De tar inte ens på sig vad de har gjort. Beatrice Ask förnekar fortfarande att hon visste någonting! Samma Beatrice Ask som för inte länge sedan uttryckte sig positivt till att återinföra skampåle för icke fällda, bara misstänka brottslingar. Och hon är… justitieminister?

Det var inte länge sedan jag skulle säga att Sverige inte är korrupt. Jag hade fel. Våra politiker är tydligen bra på att ta på sig att inte betala tv-licens eller snatta Toblerone, såna där småsaker, men att sälja ut landets säkerhet till främmande makter, det är helt okej.

Vi är deras arbetsgivare. De ska vara våra folkvalda. Då kan de fan inte hålla på hur som helst. Ut med dem. Allihop. Och kasta in en tillförlitlig politiker för en gångs skull.

Anton Nordenfur, stolt medlem i Piratpartiet (som verkar vara det enda partiet som gillar sitt land).

Läs även Anna Troberg, Henry Rouhivuori, Svensk Myndighetskontroll.

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

2 kommentarer på “Toblerone! …men landsförräderi är helt okej”

  1. 1. DN-länken fungerar inte.

    2. Det är väl möjligt att Ask faktiskt inte kände till situationen? (På tal om att hänga ut misstänkta.)

    3. Må hända det enda partiet i EU-parlamentet, men det finns fler liberala partier att välja bland.

  2. 1) Fixad, tack.

    2) Det är förstås möjligt, men som det ser ut nu är hon den enda som nekat till att ha varit inblandad av de som omnämns i dokumenten – övriga har antingen erkänt eller vägrat lämna kommentar. Det hon sagt är dessutom dokumenten stämmer men ”är missvisande”, men hon vill inte lämna ut mer info om hur de är missvisande. Själv kan jag inte se de skulle kunna misstolkas. Angående att hänga ut misstänkta skulle jag vilja säga att det är annorlunda när det gäller folkvalda politiker. Här är de faktiskt anlitade ett förtroendeuppdrag, och det är deras uppgift att kvarhålla förtroendet, annars ryker de från positionen. Om det visas att en folkvald då gått bakom folkets ryggar och haft hemliga möten med icke-allierade länder (för det erkänner till och med hon, trots att hon inte erkänner att möten berörde spionage) är det den fokvaldes ansvar att förklara sig. Det vill hon inte göra, och om hon gjort det någonstans har jag inte hittat det.

    3) Självklart. Jag menade att det är det enda av de större partierna (eller, som du säger, som sitter i EUP). Det finns flera andra partier jag har förtroende för, och den stora anledningen till att jag är med i PP är för att jag PP har en bra strategi som är tillförlitlig, speciellt när det gäller fokusområde och att inte bredda ut sig över områden som ändå är omöjliga att behandla under 30 %.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *