Robin Williams dog i natt. Polisen misstänker självmord. Och det enda jag kan tänka på är hur självmord inte undgår någon.

Det sterotypa citatet vid varje självmord är ”jag kunde aldrig tro att hen skulle göra något sådant – hen var alltid så lycklig, så framgångsrik, saker gick så bra.” Och nu blir det tydligare än någonsin hur de flesta helt enkelt inte har en aning. Den som står någon nära kan ha en chans, men alla andra har ingen aning om vad som händer på insidan.

Jag skrev för en tid sedan om mina upplevelser, och hur det som räddade mig var orden från två anonyma människor som lyckades intala mig att jag faktiskt betydde någonting för andra. Det finns få personer som kan ha varit så värdefulla genom sin blotta existens som Robin Williams. Och ändå händer det.

Williams var en av de som hjälpte mig när jag gick igenom de värsta faserna av min depression. Med hens filmer hittade jag en väldigt ovanlig vän, som kunde få mig att skratta och gråta, som kunde få mig att le och känna glädje. Jag älskade hen. Hen betydde så otroligt mycket för så många människor, och ändå händer det.

Jag vill belysa om och om igen vikten att inte ta någonting för givet, att prata med alla man känner, att reflektera över hur människor verkligen mår. Att hjälpa. Att göra det du kan för att rädda ett liv, innan det är för sent för alltid.

För alldeles för många människor är det redan för sent. Och det slutar inte.

Oh captain, my captain.

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *