Idag märkte jag eftereffekterna av SDs intåg. Idag märkte jag precis varenda invandrare jag stötte på. Varje gång en tjej med burka satte sig framför mig på bussen. Varje gång en högutbildade läkare hade lite mörkare hy eller dialekt på US. När en irakisk kvinna gick med sin barnvagn. Åtskilliga första generationens invandrare på skolan. Jag kunde inte låta bli att tänka ”vi har nu ett parti i riksdagen som inte vill ha dem här”. Och än värre, ”ser dem mig och tänker ’är han en av dem?'”.

Jag vill inte se det som invandrarna och svenskarna på var sin sida. Jag har aldrig sett det så förut. Jag har ärligt talat skitit fullständigt i om den jag snackar med är svart eller vit eller gul eller grön. Men det börjar krypa. Frivilligt eller ofrivilligt spelar ingen roll, sakta men säkert blir det dem och vi.

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *