Jag älskar politik och jag älskar att skriva, och jag grämer mig över hur jag måste jobba för att tjäna in pengar till hyra och mat när jag egentligen vill lägga all min tid på politik. Samtidigt är jag egenföretagare, där min lön direkt korrelerar med hur mycket tid jag lägger ned – en månad där jag arbetar mycket politiskt tjänar jag knappt en krona.

Jag vill blogga. Jag vill skriva debattartiklar. Göra politiska utspel. Ställa upp i debatter. Väcka opinion. Leda manifestationer och demonstrationer. Skapa kampanjsidor. Allt det där som inte betyder någonting när jag i slutet av månaden måste betala hyra eller köpa mat.

Samtidigt vet jag att det finns en del där ute som uppskattar allt det jag gör och gärna vill att jag gör mer. Jag frågar därför er, svärmen – vill ni hjälpa mig? Ni ger mig någon tia eller mer i månaden, jag lägger mer tid på allt mitt ideella engagemang. Har vi en deal?

Följer du min blogg har du lite koll på mina politiska åsikter – jag är pirat, jag är frihetlig, jag är progressiv. Jag älskar framtidspolitik – allt det där vi inte pratar om idag, om hur modern teknik och internet påverkar vår värld och hur vi måste tänka både ur ett progressivt perspektiv och ett som värdesätter privatpersoners integritet. Det är en röst som hörs alldeles för dåligt i det svenska debattklimatet 2015.

Det finns mycket saker jag vill göra, men som jag ständigt skjuter upp för att jag inte har tiden som krävs – här är bara några exempel.

  • Blogga fler och längre texter med analyser om politik idag och hur det ser ut från ett piratperspektiv.
  • Dra igång Snowden.se, en sida som berättar om Snowdens avslöjanden och hur de påverkar oss – en sida som legat på is i månader.
  • Skriva fler debattartiklar, med en målsättning på ett par i veckan – när jag väl skriver och skickar in dem brukar de komma ut i tidningen, det handlar helt och hållet om tidsbrist från min sida.
  • Försätta arbetet med min bok ”Samla allt”, som diskuterar massövervakningens utveckling, varför den är dålig, och vad vi kan göra åt den.
  • Skapa en nyhetsportal som diskuterar politik ur ett framtidsperspektiv, med fokus på modern teknik, internet och integritet – det här är den största av drömmarna, men vore det inte riktigt, riktigt coolt?

Det här är bara fem exempel, och det finns tusentals till. För varje krona jag får in har jag mer tid att lägga på detta och se till att det blir gjort – jag behöver bara din hjälp.

Tack!

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *