Ibland kommer det lite solsken mitt i mörkret – det gäller även när det gäller lurendrejeriprodukter och hur lätt många faller för dem. Butiker har ofta alldeles för lätt att gå med på att sälja produkter som är ytligt vettiga, även om de på djupet inte fungerar alls. En sådan produkt är PowerBalance, vars ”effekt” blivit motbevisat flera gånger, bland annat i en video med Richard Saunders och av flera bloggare.

Nu har Team Sportia i Jönköping efter kritiken dragit tillbaka produkten, och de verkar inte bara bry sig om sitt ansikte, utan verkar också ha sett bortom ytan, sett bortom placebon.

”Det är viktigt för oss att vi säljer bra sportprodukter och att vi är ärliga”.

”Vi har haft informationsträffar om armbandet med leverantörer och jag har själv gjort balanstestet och jag märkte att det var skillnad. Jag har även kollat upp produkten på internet. Jag tänkte att vi tar in den i vårt sortiment och tar det som en kul grej att sälja. Jag använder den själv när jag tränar och jag känner att jag har bättre balans när jag gör knäböj. Men det kanske är mycket mentalt.”

Fler människor behöver inse att egen upplevelse inte alltid stämmer. Hur mycket du än känner att någonting fungerar kan det alltid vara din inbillning.

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *