1559430_10202955942397697_1387995889_oPiratpartiet går långt före många andra partier både vad gäller attityd mot HBTQ-personer (homo, bi, trans, och queer) och vad gäller att vår politik ställer sig för alla människors rättigheter, även för de som inte följer efter en cishetero syn på sexualitet och könstillhörighet.

Men det finns en lång väg att gå, både i Piratpartiets rent politiska åsikter, och Piratpartiets interna attityder mot HBTQ-personer. Därför startar vi nu ett piratpartistiskt HBTQ-förbund, med syftet att opinionsbilda inom piratrörelsen för en mer HBTQ-vänlig politik, informera allmänheten om Piratpartiets HBTQ-politik, och agera som en mötespunkt för HBTQ-personer inom piratrörelsen.

Förbundet kommer att ha sitt uppstartsmöte på klockan 21:00 på fredag den 14 mars 2014 på en ännu inte helt spikad plats i centrala Uppsala. Det här uppstartsmötet kommer självklart att vara öppet för alla intresserade. Mötet sammanfaller med Ung Pirats förbundskongress, och de som åker på den kommer alltså också ha möjlighet att ta sig hit.

Det är på det här årsmötet vi bestämmer alla detaljer om förbundet – vi fastslår stadgar, medlemsavgift, styrelse, och så vidare. Det finns ett färdigt förslag till stadgar (länk) samt en lista på de som kandiderar till styrelsen (länk).

Edit: Nu även förslag till dagordning: https://piratenpad.de/p/hbtqpirater

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *