Idag är det ett halvår till EU-valet. Det firar Piratpartiets partiledare Anna Troberg med en podcast / bloggpost där hon uppmuntrar aktivister att från och med nu vakna varje morgon och tänka ”Vad kan jag göra för att Piratpartiet ska höras och synas idag?”

Hon påbörjar också ett ambitiöst projekt med en video varje dag från och med nu och fram till valet, där hon besvarar frågan.

Jag orkar inte med video och vill köra på lite mer retcon, men jag gillar idén. Så från och med idag kör jag med ett inlägg varje dag fram till valet, om vad jag gjort för Piratpartiet idag.

25 november 2013, 181 dagar kvar till EU-valet.

Idag vaknade jag efter alldeles för få timmars sömn och cyklade i tråkig morgonkyla till Linköpings universitet. Tillsammans med Pontus och Hans delade jag ut quiz med frågor om övervakning. Pratade med en del intresserade och en del mindre intresserade, och ett par som verkade vilja aktivera sig mer inom partiet.

Väl hemma hade partiledningen till sist kommit med info om en del förändringar, så jag passade på att uppdatera partiets wikipediasida om det. Att vi har en uppdaterad sida på Wikipedia är knappast direkt marknadsföring, men det är ett bra sätt för den som är nyfiken på partiet att lära sig mer, och en sida som berättar om att vi är aktiva visar att vi faktiskt fortfarande existerar.

Bild av mig, public domain.

CC0 1.0 To the extent possible under law, the creator has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. Terms and conditions beyond the scope of this waiver may be available at this page.